ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024

Αγαπητοί γονείς,

Για την εγγραφή των παιδιών σας στο GREEN CAMP χρειάζεται να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία,  ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα που ανήκετε και ο οποίος θα καλύψει την συμμετοχή  του παιδιού στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Για:

 ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)
Οι αιτήσεις  για το  πρόγραμμα ‘’Δωρεάν κατασκήνωση για τα παιδιά των χαμηλόμισθων (μόνο για όσους έχουν ένσημα στο ΙΚΑ) και ανέργων ’’ υποβάλλονται  ηλεκτρονικά  ΕΔΩ . Ενημερώνεστε συχνά από την ηλεκτρονική σελίδα της υπηρεσίας  για την έναρξη των εγγραφών στο πρόγραμμα. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι -μισθωτοί (με ένσημα στο ΙΚΑ)  και οι άνεργοι. Και για τις δύο κατηγορίες γίνεται μοριοδότηση με βάση  εισοδηματικά κριτήρια. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν στο διαδικτυακό τόπο www.dypa.gov.gr
Αφού ολοκληρώσετε  την αίτηση προκράτησης που ακολουθεί στην επόμενη σελίδα, στο email που θα δηλωθεί  λαμβάνετε έναν αριθμό πρωτοκόλλου. Επιβεβαιώνετε την προκράτησης σας αμέσως όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από  ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) εφόσον βρίσκεστε στις λίστες των επιτυχόντων του προγράμματος.
Η  ΠΡΟΚΡΑΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ.
Ενημερώνεστε από τη σελίδα μας για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας την ημέρα προσέλευσης.
Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν για 15 ημέρες.

e-ΕΦΚΑ
Δικαιούχοι του κατασκηνωτικού προγράμματος του e- ΕΦΚΑ είναι οι ασφαλισμένοι  και συνταξιούχοι κατά περίπτωση στους πρώην φορείς του ΕΦΚΑ : ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ,ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ,ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΤΠΔΕ, ΤΑΠΙΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ,ΕΤΑΑ-ΤΑΣ και υπάλληλοι του ΙΚΑ( δημόσιοι υπάλληλοι).
Για να δικαιούστε την παροχή πρέπει να είστε ασφαλιστικά ενήμεροι στον e- ΕΦΚΑ.
Αν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία θα πρέπει να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την  αίτηση στον    e- ΕΦΚΑ . Ενημερώνεστε συχνά από την ηλεκτρονική του σελίδα   για την έναρξη των αιτήσεων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα.  Σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης (συμβαίνει τις περιόδους του Ιουλίου) γίνεται μοριοδότηση των αιτήσεων βάση οικονομικών κριτηρίων.     
Η ηλεκτρονική αίτηση σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε περισσότερες από μία επιλογές κατασκηνωτικών περιόδων ώστε να μην μένουν τα παιδιά εκτός κατασκήνωσης ,   λόγω μεγάλης ζήτησης σε κάποια  περίοδο.
Για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ την τελική έγκριση την δίνει το ταμείο και  άρα δεν χρειάζεται να κάνετε προκράτηση  στην κατασκήνωση.
Τα παιδιά γίνονται δεκτά εφόσον περιλαμβάνονται στη λίστα που ο e- ΕΦΚΑ στέλνει στην κατασκήνωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αιτήσεων . Την ημέρα προσέλευσης στην κατασκήνωση πρέπει να έχετε μαζί σας υποχρεωτικά την κάρτα κατασκηνωτή που σας έχει στείλει στο email  σας o e-ΕΦΚΑ  με συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση προσέλευσης .
Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν για 15 ημέρες.

ΙΔΙΩΤΕΣ.
Οι γονείς που καλύπτουν ιδιωτικά το κόστος συμμετοχής  στην κατασκήνωση πρέπει να συμπληρώσουν εγκαίρως την αίτηση προκράτησης που ακολουθεί. Εφόσον ακολουθήσετε τα βήματα που σας περιγράφονται στην προκράτηση λαμβάνετε έναν αριθμό πρωτοκόλλου στο email σας . Δέκα ημέρες τουλάχιστον  πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου που έχετε επιλέξει πρέπει να επιβεβαιώσετε την προκράτησή σας.
Επίσης ιδιωτικά πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους  στην κατασκήνωση όσοι γονείς ανήκουν σε κάποιο φορέα (π.χ ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, εργαζόμενοι ΑΜΣΤΕΛ κ.ά) που θα καλύψει το κόστος του κατασκηνωτικού προγράμματος, δίνοντας τα χρήματα στους ίδιους όταν προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κατασκήνωσης.
Δώστε προσοχή στους οικονομικούς όρους της κράτησης σας.

ΛΟΙΠΑ ΤΑΜΕΙΑ

Αν ανήκετε σε κάποιο άλλο συνεργαζόμενο με την κατασκήνωση φορέα  όπως :
Αγροτική Εστία -ΟΠΕΚΑ, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ,ΕΥΔΑΠ, ΕΔΟΕΑΠ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Μεταφορών, Λογαριασμός Δικηγόρων Πατρών , Λογαριασμός Δικηγόρων Αγρινίου,κ.α. κάνετε αίτηση υποχρεωτικά προς  τον φορέα σας και  αίτηση προκράτησης προς την κατασκήνωση. Λαμβάνετε έναν αριθμό πρωτοκόλλου στο email σας και χρειάζεται να επιβεβαιώσετε την προκράτηση ,τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου που έχετε επιλέξει.
Την ημέρα προσέλευσης στην κατασκήνωση πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσετε τα έγγραφα που τυχόν σας έχει δώσει ο φορέα σας πχ. κάρτα κατασκηνωτή.
Ενημερωθείτε από το φορέα σας αν καλύπτει πλήρως τις 15 ημέρες του κατασκηνωτικού προγράμματος ή θα έχετε και εσείς οικονομική συμμετοχή.

Δώστε προσοχή στις  ημερομηνίες που γίνονται οι αιτήσεις ηλεκτρονικά σε ΔΥΠΑ
( ΟΑΕΔ) και e-ΕΦΚΑ γιατί  εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για την έναρξη των αιτήσεων και ΕΔΩ.
Αν έχετε οποιαδήποτε απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της κατασκήνωσης τηλεφωνικά . Τηλ. Λεχαινά   : 26230 91218,   26230 91268, 26230 91436  και τηλ. Αθήνας : 210 2433123 , 210 2430249 . Για τις ώρες που απαντούν τα τηλέφωνα ενημερώνεστε στο www.greencamp.gr
Σε περιόδους εγγραφών αλλά και κατά τη λειτουργία της κατασκήνωσης τα τηλέφωνα είναι συχνά όλα απασχολημένα. Για τη δική σας διευκόλυνση μπορείτε να εξυπηρετηθείτε  στέλνοντας το ερώτημά σας στο [email protected] ή στο messenger της σελίδας του Green Camp στο Facebook.

Ευχαριστούμε για  την προτίμηση και την εμπιστοσύνη σας στην Πράσινη Κατασκήνωση.Σε περίπτωση λάθους στην αρχική σας προκράτηση προχωρήστε σε ακύρωση και κάντε νέα. 
Θα σας σταλεί εκ νέου email επιβεβαίωσης με νέο αριθμό Πρωτοκόλλου.